C2 // Yhteenveto kaudesta 2019 – 2020
21.4.2020 16:58 Uutisointi / 05-pojat

Panttereilla kokonaisuudessaan menestyksekäs kausi

Nyt kun on kulunut jo pitkälti toista kuukautta siitä, kun kaikki salibandyn sarjatoiminta pistettiin kauden 2019 – 2020 osalta poikki, niin lienee paikallaan hieman arvioida kuinka päättynyt kausi toiminnallisesti / pelillisesti sujui C2-poikien joukkueen näkökulmasta.

Viime kesän osalta joukkueen pelaajien harjoittelu painottui omatoimiseen tekemiseen. Kerran viikossa kokoonnuimme tunnin ajaksi pelaamaan höntsäpelejä ja loppukesästä innokkaimmat olivat mukana myös juoksu- ja porrastreeneissä kerran viikossa. Varsinainen toiminta aloitettiin koulujen alkamisen kieppeissä elokuussa ja lajiharjoituksia joukkueella oli kolme kertaa viikossa. Lajiharjoitusten lisänä olivat oheiset, joissa pääosin keskityttiin lenkkeilyyn ja lihashuoltoon. Kerran poikien toiveesta käväistiin myös paikallisella kuntosalilla ottamassa tuntumaa functional-training -tyyliseen harjoitteluun. Lajiharjoituksissa etenkin alkukaudesta keskityimme henkilökohtaistentaitojen harjoittamiseen, loppukaudesta pääsimme jo raapaisemaan pintaa myös avauspelaamisesta, yli- ja alivoimapelaamisesta sekä treenaamaan muutamia vaparikuvioita. Harjoituksissa opittuja asioita päästiin myös testaamaan harjoitusotteluissa, joita pelattiin kauden aikana reilusti toistakymmentä ottelua kaikkiaan seitsemää eri vastustajaa vastaan. Näissä kohtaamisissa myös varsin runsaasti testailtiin erilaisia kenttäkombinaatioita ja myös eri pelipaikkoja. Harjoittelun osalta voidaan todeta, että tekemisen laatu allekirjoittaneen mielestä parani merkittävästi kauden edetessä ja pelureiden toisilleen asettama tietty tekemisen taso ja sen vaade oli pelkästään positiivinen ilmiö harjoituksissa. Eniten vaivaamaan allekirjoittanutta jäi se, että tuliko tämänkään kauden aikana otettua huomioon riittävästi maalivahdeille suunnattujen harjoitteiden monipuolisuutta – Tähän toivottavasti ensi kaudella saadaan apuja mahdollisesti seuran puolelta erikseen järjestettävästä maalivahtikoulutuksesta. Toivottavasti tällainen järjestettäisiin.

Tästä oiva aasinsilta kohti joukkueen maalivahtiosastoa, joka panttereilla oli tämänkin kauden aikana todella rautainen. Sama veskariparivaljakko on jo muutaman vuoden ajan tsempannut toisiaan ja kehittynyt valtavin harppauksin henkilökohtaistentaitojen osalta. Tänäkin vuonna pelit pelattiin 50/50 -periaatteella ja maalivahdit hoitivat oman tonttinsa enemmän kuin hienosti. Torjuntaprosentit molemmilla reilusti yli 80% pelatuissa sarjapeleissä ja molempien nimet keikkuvat sarjatilastojen kärkipaikoilla näin kauden päätteeksi. Ja mikä mukavinta, niin päästiin tällä kaudella pari nollapeliäkin todistamaan sarjapeleissä.

Puolustuspelaaminen maalivahtien lisäksi oli pantterilaumalla hyvällä tolalla. Kauden aikana muovaantuivat toimivat kokonaisuudet ja ”pakkia” pelasivat loppuen lopuksi aina melko samat kenttäpelaajat. Pantterien puolustuksesta löytyikin varsin hyvä kombinaatio liikkuvuutta, tulivoimaa sekä kovuutta. Erityisesti allekirjoittanutta lämmitti se, että alakerrassa pallollinen pelaaminen oli erityisesti loppukaudesta todella hyvällä tasolla. Palloa uskallettiin pyörittää ja pitää hallussa, eikä kovassakaan vastustajan prässissä ajauduttu tekemään hätiköityjä ratkaisuja, vaan kyettiin pelaamaan omaa peliä ja rakentamaan peliä harkiten. Onnistumisesta kertonee myös se, että panttereille tehtiin yhteensä 63 maalia 18 sarjapelissä (3,5 maalia/peli), eli maalivahti- ja puolustuspeli on toiminut mainiosti. Pakkiosasto oli tällä kaudella myös hyvin mukana hyökkäyspään pelissä ja myös kykeni hoitamaan palloa verkonperille kovasta liikkeestä hyvillä vedoilla.

Hyökkäyspäässä panttereille myös syntyi kauden aikana toimivia kombinaatioita ja jos pantterit tunnistettiin joukkueena tiukasta omanpäänpelistä, niin kyllä joukkue myös tunnistettiin tehokkaasta hyökkäyspäänpelistä. Pantterit iski 148 maalia 18 sarjapelissä (8,2 maalia/peli) ja kauden mittaan peli iskettiin kolme kertaa poikki ennen täyttä peliaikaa 12 maalin erolla vastustajaan. Ilahduttavaa oli myös se, että joukkueesta löytyi kykeneviä kenttäpelaajia ratkaisemaan tiukkoja pelejä useampia yksilöitä. Sisäistä pistepörssiä selaillessa voidaan todeta, että liki kaikki useamman sarjapelin pelanneista pelaajista on myös saanut merkinnän maalisarakkeeseen, eli onnistumia on tullut myös yksilötasolla koko joukkueen mittakaavassa. Tästä todisteena myös se, että koko sarjan piste- sekä maalipörssien kärkikymmeniköstä löytyy molemmista peräti neljä pantteripelaajaa.

Kun nämä elementit summataan, niin sarjan kärkisijoilla koko kauden viettänyt pantterilauma on sarjan lopputilanteessa toisella sijalla. Runkosarjaa jäi loppuen lopuksi pelaamatta kaksi peliä. Tästä huolimatta pantterit oli jo varmistanut pääsyn kauden loppuhuipentuman. Jää arvailujen varaan, että kuinka loppuen lopuksi olisi käynyt, jos kevät olisi edennyt ”normaaleissa” merkeissä. Kausi pelattiin nousujohteisesti ja ne tiukimmat taistot salibandykentillä jäivät tällä kertaa pelaamatta. SB Hirvensalo oli pisteen verran parempi sarjan kokonaispisteissä ja onnittelemme heitä näin ollen tällä kertaa mestaruudesta.

Eli kokonaisuudessaan pitää olla enemmän kuin tyytyväinen pantterilauman edesottamuksiin pelikentillä. Se että sarjaa pelattiin myös laajennetusti Länsirannikko + Sisä-Suomi -akselilla, toi menneeseen sarjakauteen mukavan twistin täysin uusien vastustajien kautta. Toki pelireissut olivat tällä kaudella tästä syystä melko pitkiä mutta joukkueen pelureita tämä ei tuntunut haittaavan – sen verran hyvä meininki oli varsinkin bussireissuilla, joita tehtiin tällä kaudella neljä kappaletta. Joukkueen pelaajat olivat koko kauden ajan hyvin motivoituneita treenaamaan ja tämä näkyi tasokkaana tekemisenä harjoitus- ja sarjapeleissä, joita lähdettiin joka kerta voittamaan riippumatta siitä, kuka asettui vastaan. Ja aika harvat olivat ne kerrat, kun pelikentältä ei poistuttu voittajina.

Rakennusaineet tulevan kauden 2020 – 2021 suhteen ovat erinomaiset ja sen suunnittelua pitäisi siis aloitella. Tämä tosin tällä hetkellä tuntuu kovin kaukaiselta huomioiden vallitsevan tilanteen. Suunnittelua pitäisi päästä aloittamaan koko joukkueen voimin – yhdessä 18 nuoren miehen ja taustajoukkojen kanssa. Erityisesti kuulostellen sitä, että mitä pelurit tulevalta kaudelta toivovat ja millaiset yhteiset tavoitteet sille asetettaisiin. Alun perin tämä oli tarkoitus tehdä sarjan loppuhuipentuman jälkeen mutta nyt viime viikkojen aikana kaikkien ajatukset ovat varmasti olleet muissa asioissa. Toivotaan, että näihin puuhiin päästään jo touko-kesäkuussa ja yhteistuumin päästään starttailemaan taas tulevaan kauteen tähtäävää toimintaa. Nyt tärkeintä on kuitenkin pysyä terveenä ja pitää huolta omasta kunnostaan sekä hoitaa kevään etäkoulu-urakka kunnialla maaliin.

Kauden tilastomerkinnät löytyvät edelleen osoitteesta: https://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/c2-pojat-lr-ss-lohko-c/6327 ja muuta kuvallista materiaalia toiminnasta on tarjolla joukkueen Instagramista: https://www.instagram.com/rsspanthers05/

Rss Panthers P05 kiittää kaikkia menneestä kaudesta – nähdään taas pelikentillä tulevalla kaudella 2020 – 2021!


   
Lisää uutisia
RSS Panthers
«  Marraskuu   »
Kategoriat