Panttereiden kesäleiri 10. -12.6
20.6.2019 10:45 Uutisointi / Pääsivusto

Kesäleiri Vol. 2

RSS Panthers järjesti salibandyn kesäleirin 05-09-ikäluokille 10. -12.6. Riihimäen Urheilutalolla ja sen ympäristössä.

Leirille osallistui noin viitisenkymmentä innokasta junioripeluria Riihimäen lähikunnista.

Valmennuksesta vastasivat panttereiden edustusjoukkueen miehet Ville, Roope, Mikko ja Timi sekä naisten edustusjoukkueesta Nokke ja tietenkin tyttöpantterit Enni, Veera, Carita ja Ella.


Päivittäisessä ohjelmassa oli lajitreenejä ja teknisiä harjoitteita, joiden ohessa pelattiin mm. lipunryöstöä ja amerikkalaista polttopalloa aurinkoisessa säässä. Vähän tuli jalat ruvelle, mutta se ei tahtia haitannut. Kesäleirillä oli tekemisen meininki ja energiaa riitti kaikkien päivien aikana.


Viimeisenä leiripäivänä saapui vieraaksi nykyisin Tampereen Classicin rosteriin kuuluva, Maailmanmestari Ville Lastikka. Hän kertoi omasta pelaajaurastaan, miten se alkoi ja mitä hänelle kuuluu nykyään.

Ensi askeleet salibandyn parissa Ville otti jo kuusi vuotiaana pelaten kaverien kanssa säbää ja erilaisia pallopelejä päivittäin. Villen kasvattajaseura on Lopen LFT, jonka C2-joukkueessa pojat voittivat SM-kultaa 2012 voittaen ensin kolmannessa välieräottelussa Tapanilan Erän ja sen jälkeen toisessa finaalin ottelussa Tampereen Classicin Riihimäen Urheilutalolla täpötäyden katsomon kannustamana. Nykyisessä panttereiden edustusjoukkueessa pelaavat vielä tuosta C2-kokoonpanosta Timi Ahola, Nico Matilainen ja Juuso Jalovaara.

Ville pelasi myös 1,5 vuotta panttereissa, josta hän siirtyi vuonna 2013 Hämeenlinnan Steelersiin pelaamaan 1.divarissa kolme kautta (2013 – 2016) . Vuonna 2015 Ville voitti myös Suomen nuorten U-19 maajoukkueessa kultaa.

Kauden 2016 – 2017 Ville halusi myös kokea miltä tuntuu pelata ulkomailla ja edusti Sveitsin Wiler-Ersigeniä, jossa hän voitti Sveitsin mestaruuden ja oli pudotuspelien pistepörssin ykkönen. Vuoden jälkeen hän teki paluun Steelersiin liigapelaajana ja pelasi siellä vielä kaksi kautta 2017 -2019 paukutellen liigan pistepörssin kärkituloksia.

Uran tämän hetkinen kruunu tuli kuitenkin Tsekin salibandyn MM-kisoissa joulukuussa 2018, kun Ville Suomen miesten maajoukkueessa voitti MM-kultaa.

Kun kysyttiin Villeltä, mitkä ovat menestyksen avaimet salibandyssä, niin hän totesi, että viikottaiset säbätreenit eivät riitä, vaan pitää tehdä paljon monipuolisia oheisharjoitteita ja paljon toistoja. On oltava tarpeeksi nöyrä ja suhtautua niin, että aina on jotakin uuttaa opittavaa. Pelaajalle on myös tärkeää syödä hyvin ja säännöllisesti unohtamatta hyviä yöunia. Villen herkkuruokaa ovat kana ja riisi. Hyvä pelivire lähtee 8 – 9 tunnin yöunilla.

Kesälomaa Ville ei ehdi viettää vaan valmistautuminen kauteen 2019 – 2020 Tampereen Classicin pelipaidassa on jo alkanut.


Kesäleirillä oli paikalla myös Oxdogin edustaja Juuso Koskinen, joka esitteli mailauutuksia ja kertoi, mikä on tärkeää mailaa valitessa - omaa pelityyli ja pelipaikka, kätisyys, mailan pituus, jäykkyys, paino ja varren muotoilu, lapa sekä grippi. Liian pitkällä mailalla pelaaminen vaikeuttaa pallotekniikan ja laukomisen opettelua juniori-iässä. Mailoja sai myös kokeilla ja lyönnin voimakkuutta mittaava tutka oli kovassa käytössä.

Ehkä syksyllä on taas TeamSportia Riihimäellä kova kysyntä uusista mailoista, jossa asiantuntevat myyjät auttavat oikean mailan valinnassa. Ville kertoi, että hänellä menee kaudessa noin 5 – 6 mailaa ja tällä hetkellä hänen suosikkinsa on Oxdogin Ultralight HES.

Kesäleirin viimeinen urakka oli pienpelit, jossa leiriläiset jaettiin kahdeksaan ryhmään. Pojat keksivät joukkueille omat nimet: Possu gang feat. Ismo gang, Kalakukko, Apinat, SC Hönöt, SC Hörhöt, SC Nimetön, FC Energy ja SB kultakuume. Tasatilanteessa pelitulokseen vaikuttavat keskinäiset kohtaamiset, maaliero, tehdyt maalit ja viime kädessä arpa.

Ensin pelattiin 1 x 12 min pelit joukkueiden kesken, joista voittajat pääsivät finaalipeliin (1 x12 min). Voiton vei tänä vuonna SC Hönöt, jossa pelasivat Aleksi Piiroinen, Onni Kuusisto, Jesse Leppä, Niilo Kuusisto ja Ami Laurila. Onnea voittajille!


Kesäleiri päättyi jätskiä syöden ja kunniakirjojen jakoon. Nähdään myös ensi vuonna!

Kesäleirin kuvakimara löytyy linkistä https://photos.app.goo.gl/hfokmpXt67oUgang8

HYVÄÄ KESÄÄ KAIKILLE!   
Lisää uutisia
RSS Panthers
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Kategoriat